Buharda Balık Tarifi

Buharda Balık Tarifi

Buharda Balık Tarifi

Malzemeler:

  • 10 adet tane karabiber
  • 15 sap maydanoz
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 2 adet taze soğan
  • 5-6 santim boyunda taze zencefil
  • 2 adet deniz çipurası (bir tanesi 300 gram civarında)
  • 1 adet limon
  • 7-8 adet defne yaprağı
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

  1. Balıkları yıkayın, kağıt havlu ile suyunu alın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  2. Zencefili jülyen şeklinde (kibrit çöpü), kuru soğanı piyazlık, taze soğanı da irice parçalar halinde doğrayın, limonları dilimleyerek hazırlayın.
  3. Balıkları pişireceğiniz, ısıya dayanıklı aynı zamanda servis de edebileceğiniz bir cam ya da porselen kaba yerleştirin.
  4. İç kısmını bir dilim limon, bir adet defne yaprağı, birkaç parça zencefil, kuru soğan, taze soğan ve maydanoz ile doldurun.
  5. Kalan malzemenin tümünü balıkların üzerine ve yanlarına yerleştirin, biraz zeytinyağı gezdirin.
  6. Büyük bir fırın tepsisinin içine bir metal tencere altlığı ya da ızgara telini koyun.
  7. Telin üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ekleyin ve balıkları koyduğunuz servis tabağını da telin üzerine yerleştirin.
  8. Bütün tepsiyi kaplayacak şekilde yağlı kağıt ile örtün. Yağlı kağıdın üzerini de alüminyum folyo ile kaplayın. Bütün buharın tepsinin içinde kalmasına özen gösterin.
  9. Kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. Piştiğinden emin olmak için kenarından açarak kontrol edin.
  10. Folyoyu açtığınızda kendi suyunda mükemmel pişmiş bir balık ve lezzetli balık suyunuz hazır olacaktır.
  11. Pişen balığı folyoyu açmadan bekleterek, servise kadar 15-20 dakika balığın sıcaklığını kolayca muhafaza edebilirsiniz.
  12. Pişirdiğiniz tabak içinde, yanında bol akdeniz yeşillikleriyle ya da kırmızı soğan ile hazırladığınız salata servis edin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dokuzuncubulut - Buharda Balık Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    560 kcal
  • Toplam kalori:

    1,120 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877