BULGUR KÖFTELİ ISPANAK BORANİ

BULGUR KÖFTELİ ISPANAK BORANİ

Ispanağın Lezzetli Hallerinden :)

Malzemeler:

  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardayı yoğurt
  • Üzeri İçin;
  • 1 Su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kg. ıspanak
  • Malzemeler;
  • Ispanak Borani için ,
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Malzemeler;
  • Bulgur Köftesi için,
  • Köfteleri kızartmak için ;
  • 1- 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı )
  • 1 tatlı kaşığı nane (istege bağlı)

Hazırlanışı:

  1. İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini kapatıp 3-4 dakika bekletin.
  2. Yumurta , sıvı yağ , un ve tuzu yoğurma kabına alarak yumuşayan bulgurlarıda ekleyin.
  3. Yoğurma aşamasında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
  4. Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak birbirine yapışmaması için un serpilmiş tepsiye sıralayın.
  5. Şekillendirme aşamasında da elinizi su ile ıslattığınızda çok daha rahat şekil verdiğinizi göreceksiniz.
  6. Kaynamakta olan suya tuz koyarak köfteleri içine bırakın. Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir.
  7. Pişen Köfteleri süzgeç ile geniş bir kaba alın.
  8. Tereyağ ve salçayı geniş bir tavada kızartın üzerine köfteleri ekleyin ve yavaş yavaş karıştırarak kızarmasını sağlayın ve ozağın altını kapatın.
  9. Ispanağı incecik doğrayın.
  10. Ispanağı tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su ve tuzu ilave ederek ocağın hızlı ayarında kaynamaya bırakın.
  11. Ispanaklar renk değiştirip kaynarken 1 çay bardağı bulguru ilave edin ve ocağınızı kısın.
  12. Bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
  13. Yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ve tuzu bir kâsede karıştırın.
  14. Pişen Ispanağıda servis tabağına alıp üzerine yoğurdu dökün ve hızlıca karıştırın.
  15. Üzerine kızarttığımız bulgur köftelerini yerleştirin. İsteğe bağlı nane ve pulbiber ile süsleyin. (Ben çocuklar için eklemedim)
  16. Ve sıcak sıcak servis yapın.
  17. Afiyetle Sevgiyle Kalın,

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Almula - BULGUR KÖFTELİ ISPANAK BORANİ

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Almula

Almula

Davet sofraları , Çay saatleri, Yemek , pasta , börek ...

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0