Bumbar Dolması Kızartması Tarifi (Mumbar Dolması)

Bumbar Dolması Kızartması Tarifi (Mumbar Dolması)

Bumbar Dolması Kızartması Tarifi (Mumbar Dolması)

Malzemeler:

  • Çok az zeytinyağı
  • Dışından aldığımız iç yağ .
  • Tuz , karabiber,kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Bir parça kuzu karaciğeri
  • Çok az salça
  • Temizlenmiş Kalın Bağırsak 1 metre kadar
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • Üzeri için limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Eğer kendi kestiğiniz hayvanın Mumbarı ise .. Çok iyi temizlenecek ve burada püf noktası iç tarafı tersine çevrilip. Yani yağlı kısım içe gelecek.
  2. Kuru soğan ve limonla yavaş yavaş ovulacak. Dinlenecek ve yıkanacak.. Sonra dışındaki yağları biraz alıp iç malzemede kullanacağız.
  3. Mumbarı tekrar ters çevireceğiz ve Yağlı yeri dışında kalacak.
  4. Mumbar Dolması İçin İç malzeme Hazırlığı
  5. Öncelikle karaciğerimizi temizleyip minicik minicik kıyalım.Tantuni etinden daha ince ..
  6. Pirincimizi yıkayalım ciğerin içerisine ilave edelim.
  7. Kuru soğanı çok çok ince diderek doğrayalım ilave edelim.
  8. Tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyelim. Çok az salça ve zeytinyağı ve iç yağda koyalım.
  9. Bütün malzemeyi karıştıralım.
  10. Biz taze Mumbar kullandık ve ters çevirdiğimiz daha sonra ovup tekrar düze getirdiğimiz mumbarın dışındaki yağları aldık.. Mumbarı ince tarafından bağladık..
  11. İç malzememizi de alıp mumbarın uç kısmından tutup baş parmağımızla açarak az az dolduruyoruz.İte ite doldurup yatsı bir şekilde tencereye koyuyoruz. Ucunu yine bağlıyoruz.
  12. Tuzlu su kaynatıyoruz ve kaynayan suya mumbarı yavaş yavaş atarken yorgan iğnesi ile 10 cm aralarla deliyoruz ki patlamasın ve içindeki pirinçler patlayıp çıkmasın..
  13. Ocağı iyice kısıyor ve çevirerek yine delinmeyen yerlerini yorgan iğnesi ile deliyoruz.
  14. Haşlanan ve şişip pişen mumbarı soğutuyor ve sucuk gibi dilimliyoruz.
  15. Yemek vakti çırpılmış yumurtaya batırıp çok kızgın yağda kızartıyoruz. Arkalı önlü nar gibi saçaklı saçaklı kızarıyorlar.
  16. Kağıt havlu üzerine alıp yağını az emdiriyoruz ve servise alıyoruz. Yanına Limon dilimleyerek ve yemek esnasında limon sıkarak yiyoruz. Afiyet olsun..
  17. Not: Dilerseniz kızartmadan dolma halinde de servis yapabilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Bumbar Dolması Kızartması Tarifi (Mumbar Dolması)

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    326 kcal
  • Toplam kalori:

    1,955 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877