Burger'ın Tarçınlı Rulosu Tarifi

Burger'ın Tarçınlı Rulosu Tarifi

Burger King'i bilirsiniz..Etli hamburgerleri nefis..sonra ranch sos favorim..tatlıları da çok lezzetli, özellikle elmalı suflesi kesinlikle tavsiye ederim..Şimdi bir de görenler görmüş, tadanlar tatmıştır.. yeni tatlısı tarçınlı çöreği var..Ben bu lezzeti sevenlere bir iyilik yapacağım ve en organiğinden son zamanlarda popüler olan bu lezzetin tarifini altta vereceğim, inşallah beğenirsiniz..

Malzemeler:

  • Yumuşatılmış 1/2 su bardağı margarin ,
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • Ara sos için;
  • 1 yumurta
  • Çeyrek su bardağı su (1/4 cup su)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çeyrek su bardağı beyaz şeker (1/4 cup beyaz şeker)
  • 1 paket instant kuru maya
  • 3 bardak + çeyrek bardak un (3+1/4 cup un)
  • Yumuşatılmış çeyrek bardak margarin , (1/4 cup margarin)
  • Yarım su bardağından biraz daha fazla süt (3/4 cup süt)
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

  1. Sütü bir tencereye alın ve içine yumuşak margarini koyun.Margarin eriyene kadar karışımı ısıtın ve tam bir sıvı karışım elde edince tencereyi ocaktan alın.
  2. Sütü bir tencereye alın ve içine yumuşak margarini koyun.Margarin eriyene kadar karışımı ısıtın ve tam bir sıvı karışım elde edince tencereyi ocaktan alın.
  3. Başka bir kaseye kuru malzemeleri (un,beyaz şeker,tuz ve kuru maya) koyun ve karıştırın..Daha sonra içine çeyrek bardak suyu, 1 yumurtayı ve yağ+süt karışımını ekleyin..tahta bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın
  4. Başka bir kaseye kuru malzemeleri (un,beyaz şeker,tuz ve kuru maya) koyun ve karıştırın..Daha sonra içine çeyrek bardak suyu, 1 yumurtayı ve yağ+süt karışımını ekleyin..tahta bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın
  5. Hamur cıvık olursa; ele yapışmaz yumuşak bir hamur elde edecek kıvamı yakalayacak şekilde un ilave edin..
  6. Hamur cıvık olursa; ele yapışmaz yumuşak bir hamur elde edecek kıvamı yakalayacak şekilde un ilave edin..
  7. Tezgaha un serpin ve elinizle iyice yoğurun. Homojenliği sağladıktan sonra üstünü nemli bir bez ile örtün ve yaklaşık 10 dk bekletin..Bu sürede kalıbı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  8. Tezgaha un serpin ve elinizle iyice yoğurun. Homojenliği sağladıktan sonra üstünü nemli bir bez ile örtün ve yaklaşık 10 dk bekletin..Bu sürede kalıbı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  9. Kalıbınızı yağlayın ve ara sosunuzu yani iç harcınızı hazırlamaya başlayın..Bunun için esmer şekeri bir kaba boşaltın..Üstüne tarçın ve margarini ekleyin ve mikser ile iyice karıştırın.
  10. Kalıbınızı yağlayın ve ara sosunuzu yani iç harcınızı hazırlamaya başlayın..Bunun için esmer şekeri bir kaba boşaltın..Üstüne tarçın ve margarini ekleyin ve mikser ile iyice karıştırın.
  11. Şimdi sıra hamuru açmada ki en önemli kısım bu..Açtığınız hamurun boyutları kalınlığını etkileyeceğinden, yanınızda cetvel bulundurmanızda fayda var
  12. Şimdi sıra hamuru açmada ki en önemli kısım bu..Açtığınız hamurun boyutları kalınlığını etkileyeceğinden, yanınızda cetvel bulundurmanızda fayda var
  13. Hamuru 30 cm uzunluğunda ve 22 cm eninde açın..Üzerine tarçınlı karışımı iyice yayın, eğer isterseniz kuru üzüm de koyabilirsiniz ki ben tavsiye etmiyorum ne yalan söyleyim :)
  14. Hamuru 30 cm uzunluğunda ve 22 cm eninde açın..Üzerine tarçınlı karışımı iyice yayın, eğer isterseniz kuru üzüm de koyabilirsiniz ki ben tavsiye etmiyorum ne yalan söyleyim :)
  15. Sonraki aşama rulo yapımı, kısa kenardan sıkı olmayacak şekilde esnek bir rulo yapın ve hamuru resimde gördüğünüz gibi çimdik atarak birleştirin..
  16. Sonraki aşama rulo yapımı, kısa kenardan sıkı olmayacak şekilde esnek bir rulo yapın ve hamuru resimde gördüğünüz gibi çimdik atarak birleştirin..
  17. Orantılı olarak keskin bir bıçak ile ruloyu 12 eşit parçaya kesin ve kalıba yerleştirin (ya da tepsiye dizin). Üstünü bir bez ile örterek 30 dk mayalanmasını sağlayın..Parçalar bu süre sonunda şişecekler ve iki katı büyüyeceklerdir.
  18. Orantılı olarak keskin bir bıçak ile ruloyu 12 eşit parçaya kesin ve kalıba yerleştirin (ya da tepsiye dizin). Üstünü bir bez ile örterek 30 dk mayalanmasını sağlayın..Parçalar bu süre sonunda şişecekler ve iki katı büyüyeceklerdir.
  19. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın ve şişen çörekleri fırına atın. Fırınınız önceden ısıtılmış olmalıdır..20 dakika kadar pişirin..İyice kızarmalılar..
  20. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın ve şişen çörekleri fırına atın. Fırınınız önceden ısıtılmış olmalıdır..20 dakika kadar pişirin..İyice kızarmalılar..
  21. Yumuşacık enfes miss kokulu çörekleriniz hazır..Burger da neymiş..En güzeli sizinki..Afiyet olsun :)
  22. Yumuşacık enfes miss kokulu çörekleriniz hazır..Burger da neymiş..En güzeli sizinki..Afiyet olsun :)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Böğürtlenlim - Burger'ın Tarçınlı Rulosu Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    255 kcal
  • Toplam kalori:

    3,055 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Böğürtlenlim

Böğürtlenlim

Merak ettiğim her şeyi paylaşmak üzere oluşturduğum bir blog. Farklı tarifler, tasarımlar ile ilgili hoşuma giden ve kendine has herşeyi paylaşıyorum.Blog yazılarım tamamen konuşurcasına yazılıyor..Amaç sadece paylaşmak..okuduğumu, gördüğümü, aldığımı ...

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0