Buzluk Pastası Tarifi

Buzluk Pastası Tarifi

Her daim buzlukta hazır

Malzemeler:

  • 1 kutu krem şanti (2 li)
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 paket petibör kakaolu büskivi
  • 1 kase ufak ufak dilimlenmiş çilek
  • 1 kase ufak ufak dilimlenmiş kuru kayısı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Üzeri için : Hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (pişirmek için)

Hazırlanışı:

  1. Büsküvileri ufak ufak kırın.
  2. Çilekleri, kayısıları dilimleyin.
  3. Krem şantiyi sütle kıvamını alana dek mikserler çırpın.
  4. Krem şantinin içine önce büskivileri, damla çikolatayı ve kayısıyı koyup karıştırın.
  5. En son çilekleri koyup fazla ezmeden 1-2 kere karıştırın.
  6. 20 cm çapındaki pandispanya kalıbınızı streç filmle kenarları dışarı sarkacak şekilde kaplayın.
  7. Pasta karışımınızı dökün ve yayın.
  8. Üzerini de streç filmle kapladıktan sonra buzluğa atın.
  9. 1 gece buzlukta bekletin.
  10. Servis etmeden 1-2 saat önce buzluktan çıkarıp çikolata sosunu hazırlayıp üzerine döküp ikram edin.
  11. AFİYET OLSUN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Buzluk Pastası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    444 kcal
  • Toplam kalori:

    3,556 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877