Çekirdekli Kuru Üzüm Keki Tarifi

Çekirdekli Kuru Üzüm Keki Tarifi

Bu gün şekersiz bir şeyler yapmak istedim. Son günlerde şekeri fazla kullandığım için, artık dur dedim kendime. Van'a gidince bolca kuru üzüm almıştım. Besni üzümü en favori lezzetim oldu. Izmir'den alınan Tariş'in çekirdeksiz üzümleri ile aynı yerde kullanmak istedim. Bir nevi Doğu ile Batı yı şeker gibi bir katkıya ihtiyaç duymadan, birarada tatlı bir ortam yaratarak birleştirdim. Sağlıklı, rafineşekersiz, güzel bir kek oldu.

Malzemeler:

  • 2 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 fincan üzüm pekmezi
  • 1 çay bardağı çekirdekli siyah üzüm
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz sarı üzüm
  • 1 su bardağı tam buğday unu

Hazırlanışı:

  1. Önce siyah üzümleri bir poşete koyup bir kavanoz ile ezerek çekirdeklerinin kırılmasını sağlarız.
  2. Tüm sıvıları beraberce karıştırırız. (Ayrı ayrı çırpmaya gerek yok)
  3. Daha sonra toz olan malzemeleri ilave ederiz.
  4. İyice birbirine karışması sağlarız.
  5. Kek kıvamında akışkan bir hamur elde ederiz.
  6. En son üzümleri ilave ederek 180 derece ısınmış fırında pişiririz.
  7. Benim fırınımda 20 dk yeterli oluyor.
  8. Siz kürdan testine göre fırından çıkarın.
  9. Afiyetler olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Çekirdekli Kuru Üzüm Keki Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    271 kcal
  • Toplam kalori:

    3,249 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • G.


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0