Cevizli Dondurma Tarifi

Cevizli Dondurma Tarifi

Cevizli Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • Üzerine: Ceviz ve çilek
  • 300 gram dövülmüş ceviz
  • 6 su bardağı süt
  • 200 gram glikoz
  • 600 ml (3 su bardağı) krema
  • 9 adet yumurtanın sarısı
  • Bir buçuk su bardağı şeker

Hazırlanışı:

  1. Süt, krema ve glikozu bir tencerede glikoz eriyene kadar kaynatın.
  2. Ayrı bir kapta şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Ocaktan aldığınız sütlü karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
  3. Cevizi ilave edin. Karışım soğuduktan sonra bir kaba aktarıp buzluğa kaldırın.
  4. Donana kadar bekletin. Buzluktan alıp 20 dakika mikserle çırpın. İşlemi üç kez tekrarlayın.
  5. Servis ederken dondurma kaşığı ile buzdolabında soğutulmuş kuplar kullanabilirsiniz.
  6. Ceviz ve çilekle süsleyerek servis yapın.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Cevizli Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    545 kcal
  • Toplam kalori:

    5,446 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877