Cevizli Fıstıklı Antakya Kömbesi Tarifi

Cevizli Fıstıklı Antakya Kömbesi Tarifi

Antakya'nın vazgeçilmez Bayram geleneği

Malzemeler:

  • Aldığı kadar un
  • 1 büyük su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 200 ml yoğurt
  • 200 ml zeytinyağı
  • 125 gr vita yağı
  • İç olarak ceviz ve Antep fıstığı
  • Üzeri için susam

Hazırlanışı:

  1. Yoğurdun içine şekeri ekleyip eritin.
  2. Diğer malzemeleri de üzerine koyup azar azar un ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  4. İçli köfte yapar gibi ortasını oyup ceviz ya da fıstık koyup yuvarlayın.
  5. Susama bulayıp kömbe kalıbına bastırın, ters çevirin.
  6. Yağlamadınığınız tepsiye dizin, tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp
  7. 190 derece fırında tamamen kızarana kadar pişirin.
  8. Soğuyunca servis edebilirsiniz.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Cevizli Fıstıklı Antakya Kömbesi Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    555 kcal
  • Toplam kalori:

    5,554 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877