Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi

Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi

bayrama layık bir tatlı

Malzemeler:

  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2.5 - 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 150 gr ince kırılmış ceviz içi
  • Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Şerbetinizi 10 dk kaynatın. Daha sonra bir kenara alıp soğumasını sağlayın.
  2. Derin bir kabın içine tereyağını, yumurtayı, yoğurdu, unu ve sıvıyağını karıştırın.
  3. Daha sonra kabın içine irmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin.
  4. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Eğer yumuşak ise un ilavesi yapabilirsiniz.
  6. Son olarak cevizi de ekleyip yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde şekiller verin.
  7. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Fırında çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesi için 4-5 dk bekleyin.
  9. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.
  10. Üzerini kapatmadan şerbetini emmesini sağlayın. Dinlendirdikten sonra servis edin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hatinin mutfağı - Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

100 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    767 kcal
  • Toplam kalori:

    6,139 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877