Cevizli Susamlı İncir Lokmaları Tarifi

Cevizli Susamlı İncir Lokmaları Tarifi

Dışı gevrek kıyır,kıyır içi lokum gibi tam bayramlarda lokum yerine verilecek bir tatlı.

Malzemeler:

  • Yarım kilo kuru incir
  • İri parçalanmış önceden fırınlanmış ceviz
  • 1/2 lt ılık süt
  • 1 paket vanilya (Tercihen)
  • 1 kase susam

Hazırlanışı:

  1. İncirlerin içini açın. Fırınlanmış cevizlerle doldurun.
  2. Açılan kısımlar üst üste getirip elinizle sıkıca kapatın.
  3. Tüm incirle bittikten sonra üzerine ılık süt ve bir paket vanilyayı dökün.
  4. 45 dak. sütün içinde bekletiyoruz (pişirmiyoruz) yani marine ediyoruz.
  5. Kağıt kaplı fırın tepsisine incirleri susama batırıp diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 fırında susamların rengi dönene kadar kızartıyoruz.
  7. Soğuduktan sonra kapaklı bir kapta uzun süre dolapta saklayabilirsiniz.
  8. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Cevizli Susamlı İncir Lokmaları Tarifi

Hazırlama süresi:

50 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    376 kcal
  • Toplam kalori:

    2,254 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877