Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu
  • 2 su bardağı şeker
  • Şerbet için;
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 150 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı toz tarçın
  • 400 gr tel kadayıf

Hazırlanışı:

  1. Kadayıfı elimizle didikleyelim. Tepsiyi iyice yağlayıp kadayıfın yarısını yayalım.
  2. Dövülmüş cevizleri tarçınla harmanlayıp kadayıfın üzerine dökelim.Kadayıfın kalanını yayalım.
  3. Küçük bir tavada tereyağını eritelim. Kadayıfın her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde
  4. dökelim. Tepsiyi fırına koyalım. 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat
  5. pişirelim. Kadayıfı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Şurubu hazırlayalım. Sıcak şurubu soğuk
  6. kadayıfın üzerine dökelim. Kadayıfın kıtır kıtır olması için soğuk sıcak dengesi önemli. Ilık ya da
  7. soğuk servi edebilirsiniz. Ceviz yerine kaymak da olabilir. O zaman kadayıfı güzelce yağda
  8. kavuracaksınız. Sonra arasına kaymağı yerleştirip şerbetle haşlayacaksınız.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    802 kcal
  • Toplam kalori:

    4,810 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877