Chakinsushi Tarifi

Chakinsushi Tarifi

Chakinsushi Tarifi

Malzemeler:

  • Harç için;
  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 100 gr karides
  • 4 dilim kampyo
  • 4 adet kurutulmuş shitake mantarı
  • 1 tatlı kaşığı ince tuz
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • Omlet için;
  • 6 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı soya sosu
  • Yarım tatlı kaşığı ince tuz
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu

Hazırlanışı:

  1. Kampyo şeritlerini yıkayalım ve 2 saat boyunca 1 kaşık tuz koyulmuş suda bekletelim.
  2. Bir tencereye 250 ml su, şeker, soya sosu koyalım ve kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
  3. Her defasında tavaya tohum yağı dökerek omletleri hazırlayalım ve sıcak tutalım.
  4. Mantarları ılık suda yarım saat boyunca canlandıralım, saplarını atalım, ince şeritler
  5. halinde keselim. Havuçları soyalım ve jülyen olarak doğrayalım.
  6. Mantar ve havuçları 2 dakika boyunca mantarı beklettiğimiz suda (200ml) şekerle kaynatalım.
  7. Soya sosu ekleyelim ve suyu yarı yarıya azalana kadar pişirelim.
  8. Karidesleri az suda 2-3 dakika pişirelim ve hepsini sushi pirinciyle karıştıralım.
  9. Omletleri bu harçla dolduralım, sonra hamuru kapatalım ve kampyo şeritleriyle
  10. bağlayalım. Zencefil turşusu eşliğinde servis edelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Chakinsushi Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    234 kcal
  • Toplam kalori:

    934 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877