Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler:

  • 300 gr kıyma
  • İç harcı:
  • Ilık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 500 gr un
  • Hamur için:
  • 2 adet rendelenmiş orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • ½ çay bardağı su
  • Kızartma yağı

Hazırlanışı:

  1. Mayayı ılık suda eritiniz.
  2. Hamur yoğurma kabına unu alıp mayayı ilave ediniz.
  3. Hamurunuzu tuz ve ılık su ilavesiyle yoğurunuz.
  4. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince üzerine temiz bir bez örterek dinlendirmeye bırakınız.
  5. Hamur dinlenirken kıyma, tuz, karabiber, soğan ve su ile böreğin iç harcı hazırlayınız.
  6. Hamur hazır hale geldiğinde ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.
  7. Bezeleri 20 cm büyüklüğünde açınız.
  8. Açtığınız hamurun yarısına hazırladığınız içten yayıp yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice bastırınız veya hamur ruleti ile kesiniz.
  9. Yağı kızdırıp bol yağda böreklerinizi kızartınız.
  10. Servis tabağına kağıt havlu serip fazla yağını çektiriniz.
  11. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Kekik - Çiğ Börek Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    397 kcal
  • Toplam kalori:

    3,173 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877