Çikolata Kaplı Katlı Pasta Tarifi

Çikolata Kaplı Katlı Pasta Tarifi

Çikolata kaplı katlı pasta

Malzemeler:

  • Bir tane kekin malzemesi, iki tane pişirilecek
  • 1,5 su bardağı organik tam buğday un (200 ml lik bardak ölçüsü)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • Krema Malzemesi:
  • 3 su bardağı süt (200 ml lik bardak ölçüsü)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 yumurta
  • 6 kaşık un
  • 6 kaşık mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket kakaolu pasta kreması (pastayı sıvamak için)
  • 2 paket bitter çikolata (100 gr biri pastayı sıvamak için katılacak)

Hazırlanışı:

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Şekeri ilave edin, çırpmaya devam edin. Süt ve yağ ilave edin, tekrar çırpın.
  3. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu eleyin.
  4. Çırptığınız malzemeye katıp mikserin kısık ayarında karıştırın.
  5. 24 cm lik tepsiyi tereyağıyla iyice yağlayın, hafif un serpin, unun fazlalığını silkeleyin.
  6. Kek malzemelerini dökün, 170° C fırında 40-45 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  7. Soğumaya bırakın, bu kekten bir tane daha hazırlayın.
  8. Krema malzemelerini tencereye alın, tel çırpıcıyla karıştırın.
  9. Ocakta karıştırarak göz göz kabarıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
  10. Soğuyan kekin bir tanesini ikiye bölün, öbür keki yuvarlak kekin üzerine gelecek şekilde,
  11. kare şeklinde kesin, ikiye bölün, kekleri önlü arkalı sütle ıslatın.
  12. Servis tabağına önce 10 cm kalınlığında 4 tane şerit halinde yağlı kağıt yayın.
  13. Keki bir parçasını tabağa oturtun, kremadan sürün, muzları yerleştirin.
  14. Diğer yuvarlak parçayı üzerine oturtun, üzerini tekrar kremayla kaplayın.
  15. İkinci kare keki bir tanesini oturtun, kremayla üzerini sıvayın, kalan kare parçayı yerleştirin.
  16. Beyaz kremayla dört katlı pastanın her yerini kaplayın.
  17. Bermari usulu bitter çikolatayı eritin, kremanın üstünü çikolatayla örtün.
  18. Kakaolu pasta kremasını üzerindeki tarifte yazılan şekilde pişirin, ocağı kapatın.
  19. İçine çikolatayı kırın, sürekli karıştırarak kremanın sürülebilir kıvamını sağlayın.
  20. Bıçağı ıslatarak pastanın her yerini örtecek şekilde sıvayın, arada bir bıçağınızı yıkayın.
  21. Yağlı kağıtları pastadan dikkatlice çıkarın, pastayı dolapta birkaç saat dinlendirin.
  22. Krem santiyi 1 bardak soğuk sütle çırpın, sıkma şırıngasına doldurarak pastayı süsleyin.
  23. Afiyet bal şeker olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Penceresi - Çikolata Kaplı Katlı Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

50 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    611 kcal
  • Toplam kalori:

    7,326 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mutfak Penceresi

Anne kızın yemek deneyimlerini paylaştığı blog.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Fatma Tekin
  • Mügen Semerci
  • Ismail Semerci
  • Mustafa Habib Semerci
  • Zeynep Ece Semerci
  • Keloglan Vekankası


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    5
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0