Çikolata Ve Karamelli Kurabiye Tarifi

Çikolata Ve Karamelli Kurabiye Tarifi

Çikolata ve karamelli kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr şeker
  • 175 gr tereyağı
  • ** Karamel İçin:
  • 750 ml koyulaştırılmış süt (condensed milk)
  • 75 gr esmer şeker
  • 250 g un

Hazırlanışı:

  1. Tereyağı, şeker, kakao ve unu mutfak robotunda karıştıralım.
  2. Tereyağı, şeker, kakao ve unu mutfak robotunda karıştıralım.
  3. Karışım kırıntı halinde olsun.
  4. Karışım kırıntı halinde olsun.
  5. Robotun hızını kademeli olarak artırarak en yüksek seviyede çevirin.
  6. Robotun hızını kademeli olarak artırarak en yüksek seviyede çevirin.
  7. Sonra karışımı robotun içinden alın.
  8. Sonra karışımı robotun içinden alın.
  9. Hafifçe tezgâhın yüzeyini unlayın ve orada yoğurun. ( hamurun fazla sert olması iyi olmaz.)
  10. Hafifçe tezgâhın yüzeyini unlayın ve orada yoğurun. ( hamurun fazla sert olması iyi olmaz.)
  11. 30×20 kabı yağlayıp, hamuru tepsiye bastırarak yerleştirin.
  12. 30×20 kabı yağlayıp, hamuru tepsiye bastırarak yerleştirin.
  13. Önceden ısıtılmış 180 ‘ C derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  14. Önceden ısıtılmış 180 ‘ C derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  15. Fazla kızarmasını beklemeyin.
  16. Fazla kızarmasını beklemeyin.
  17. Karameli hazırlamak için; yoğunlaştırılmış sütün içine şeker ve tereyağını koyarak ara vermeden 15 dakika karıştırın.( eğer yoğunlaştırılmış süt bulamazsanız yerine krema kullanabilirsiniz.)
  18. Karameli hazırlamak için; yoğunlaştırılmış sütün içine şeker ve tereyağını koyarak ara vermeden 15 dakika karıştırın.( eğer yoğunlaştırılmış süt bulamazsanız yerine krema kullanabilirsiniz.)
  19. Karameli hazırlayınca kurabiyenin üstüne dökün.
  20. Karameli hazırlayınca kurabiyenin üstüne dökün.
  21. Çikolatayı küçük parçalara bölün. Bir kâsenin içine koyun.
  22. Çikolatayı küçük parçalara bölün. Bir kâsenin içine koyun.
  23. Bir tencerenin içine kaynar su koyun kâseyi içine yerleştirin.
  24. Bir tencerenin içine kaynar su koyun kâseyi içine yerleştirin.
  25. Çikolatalar bu şekilde eriyecektir. (Bu şekilde eritme yöntemine benmari usulü denir) Karamelin üstüne dökün.
  26. Çikolatalar bu şekilde eriyecektir. (Bu şekilde eritme yöntemine benmari usulü denir) Karamelin üstüne dökün.
  27. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  28. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  29. Kare şeklinde keserek servis yapın.
  30. Kare şeklinde keserek servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Çikolata Ve Karamelli Kurabiye Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    955 kcal
  • Toplam kalori:

    3,819 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Azra gülen


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0