Çikolata Ve Portakallı Kurabiye Tarifi

Çikolata Ve Portakallı Kurabiye Tarifi

Çikolata ve Portakallı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 1 limonun rendesi
  • 125 gr bitter çikolata
  • 50 gr tereyağı
  • 150 gr portakal kabuğu şekerlemesi/portakal kabuğu reçeli
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 375 gr un
  • 100 gr şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 225 gr tereyağı
  • Sosu:
  • Malzeme Listesi:
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

  1. Şeker ve tereyağı derin bir kasede çırpılır. Hafifleyip köpük köpük olunca sıra ile diğer malzeme ilave edilir, hamur toparlanır ve dikdörtgen blok olarak şekillendirilir.
  2. Stretch filme sarılır. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir, sonra tezgaha alınır ve 1 er cm'lik parçalar kesilir.
  3. Tepsiye yağlı kağıt döşenir, kesilen kurabiye parçaları aralı olarak sıralanır. Fırın sıcaklığı 160 derece'ye indirilir ve tepsi (ler) fırına verilir.
  4. Pembeleşip, pişince 20 dakika sonra fırından alınır, iyice soğuyana kadar ellenmez.
  5. Çikolata ve tereyağı benmari usulü birlikte eritilir.
  6. Pişip iyice soğumuş kurabiyelerin 1/3 çikolataya batırılır, fazlası aşağı tutarak akıtılır ve temiz bir yağlı kağıt üzerine sıralanır, iyice kuruyup çikolata donduktan sonra servis tabağına alınır.
  7. Keyifli Sofralarda!

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Çikolata Ve Portakallı Kurabiye Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    759 kcal
  • Toplam kalori:

    4,553 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877