Fırını 180 derecede ısıtın. 2.5 cm çapındaki 24 adet muffin kalıbını yağlayın. Kağıt pasta kalıplarını muffin kalıplarının içlerine yerleştirin. Çikolatayı ,tereyağını ,sütü ve vanilyayı ekleyin. Mikserle krema kıvamına gelene kadar orta hızda karıştırın. Hızı arttırıp 2 dk. kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru , hazırladığınız muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. Sıcak fırında 20-25 dk. ya da keklerin ortalarına soktuğunuz bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 10 dakika ılıtın. Kalıplardan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun. Kağıt pasta kalıplarını da çıkartın. Keklerin üzerlerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Hazırlama süresi:20 dk |
Pişirme süresi:40 dk |
Toplam süre:60 dk |