Çikolatalı Dondurma Tarifi

Çikolatalı Dondurma Tarifi

Çikolatalı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 2 adet damla sakızı veya falım sakız
  • 80 gr bitter çikolata rendesi
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salep (Hazır içimliklerden)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:

  1. Sütü tencereye koyun ve içine 2 adet falım sakızı ekleyin. Ara ara karıştırarak sütü kaynatın.
  2. İçerisine dolu dolu 1 yemek kaşığı salep ve 1 su bardağı şekeri sütü karıştırarak koyun.
  3. Kakaonun topaklanmaması için yavaş yavaş sürekli karıştırarak ekleyin.
  4. Karıştırarak 10 dakika kaynatın. Ocağı kapatın ve ara ara karıştırarak dondurmayı soğutun.
  5. Soğuyan dondurmayı buzluğa koyun.
  6. Yaklaşık 45 - 60 dakika sonra buzluktan çıkarın. Üzerine küçük küçük doğranmış bitter çikolatayı katın.
  7. Bir kaşık yardımıyla dondurmayı karıştırın. Böylece dondurmanın homojen şekilde her yeri donar. Sonra dondurmayı buzluğa kaldırın.
  8. İlk karıştırmadan bir saat sonra dondurmayı buzluktan çıkarıp tekrar karıştırın.
  9. Bu şekilde birer saat arayla toplam 4 veya 5 kez karıştırın. Sonra da karıştırmadan 5 saat kadar buzlukta bekletin.
  10. Dondurmanız servise hazır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Çikolatalı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    532 kcal
  • Toplam kalori:

    2,127 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877