Çikolatalı Kadayıf Topları Tarifi

Çikolatalı Kadayıf Topları Tarifi

Çikolatalı Kadayıf Topları Tarifi

Malzemeler:

  • 80 gr. sütlü çikolata
  • 200 gr. kadayıf
  • 2 yemek kaşığı iri fındık
  • 80 gr. bitter çikolata

Hazırlanışı:

  1. Kadayıfı elimiz ile ufalayalım.
  2. Yapışmaz bir tavada sürekli karıştırarak, altın sarısı renk alana kadar kavuralım.
  3. Kadayıfın altını kapatıp, soğumaya alalım.
  4. Çikolataları elinizle parçalara bölerek ısıya dayanıklı bir kaseye alalım.
  5. Benmari usulü eritelim. (Yani kaseyi, su kaynayan bir demliğin üzerine oturtarak, buharla erimesini sağlayalım.)
  6. Eriyen çikolata ile kadayıfı karıştıralım.
  7. Kahve fincanına kaşık ile koyup bastıralım.
  8. Servis tabağına ters çevirip çıkaralım.
  9. Süsleyip yarım saat buzdolabında bekletip servis edelim.
  10. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hünerlitarifler - Çikolatalı Kadayıf Topları Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    362 kcal
  • Toplam kalori:

    1,447 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

2333
bize de yapar mısın bigün bundan :)
2015-03-26 18:53:54

 

Hünerlitarifler

Hünerlitarifler

Pratik Ve Denenmiş Tarifler

  • 3.33 Puan
  • Yorum
    3Yorum
Favorilerine Ekleyenler
  • Hülya Arabaci
  • Cagla Turan
  • TC Evren Marti Demir
  • Davut Hayirlioğlu
  • ayşe akbulut


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0