Çikolatalı Mus Tarifi

Çikolatalı Mus Tarifi

Köpük köpük çikolata keyfi

Malzemeler:

  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 240 gram bitter çikolata (%70 kakao)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yumurta beyazı
  • 1 fiske tuz
  • 250 ml krema

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle yumurta beyazlarını benmaride köpürteceğiz. Sıcak su dolu bir tencere üstünde dibi suya gelmeyecek şekilde yerleştiriyoruz ve yumurtaları çırptığımız kaseyi çok fazla ısınmasına izin vermeden köpürtüyoruz.
  2. Kaseyi benmariden alıp çırpmaya devam edin ki kasenin ısısıyla yumurtalar pişmesin. Çırpıcı ucunu kaldırdığınızda köpük akmıyorsa kıvamı olmuştur.
  3. Çikolatayı bıçakla kıyıp kaseye alın. Ufak bir tencerede süt ve şekeri kaynatıp çikolataya ekleyin ve çırpıcı ile eriyene kadar karıştırın.
  4. Yumurta sarısını çikolatalı karışıma hızlıca çırparak azar azar ekleyin.Kremayı çırpmadan önce buzlukta 15 dakika kadar bekletin ve orta boy bir kapta koyulaşana kadar çırpın.
  5. Yumurta beyazını çikolataya ekleyip spatula ile alttan üstte söndürmeden karıştırın. Bu karışıma kremayı da ekleyip aynı şekilde karıştırın.
  6. Küçük kaselere paylaştırıp 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Çikolatalı Mus Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    366 kcal
  • Toplam kalori:

    1,465 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877