Çikolatalı Sufle Tarifi

Çikolatalı Sufle Tarifi

Püf noktalara dikkat ettiğiniz zaman enfes bir lezzet ortaya çıkacak ...

Malzemeler:

  • 1 vanilin
  • 80gr un (yarım su bardağı)
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 6 tane yumurta
  • 150 gr şeker (1 su bardağı)
  • 250 gr tuzsuz tereyağı
  • 250gr bitter çikolata
  • 1 çimdik tuz
  • Yanında dondurma ve meyve çeşitleri olabilir.

Hazırlanışı:

  1. Tereyağı ve bitter çikolatayı parçalayıp kısık ateşte karıştırarak pürüzsüz olana kadar eritip ılımaya bırakıyoruz (dibine çok kolay tutabilir sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin, suflenizin tadını değiştirebilir).
  2. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpıyoruz. Daha sonra çikolata tereyağ karışımını ve şekeri, çırpılan yumurtanın içine boşaltıyoruz.
  3. Dikkat etmemiz gereken nokta çikolatanın yumurtayı pişirmeyecek kadar ılık, şekeri eritecek kadar sıcak olmasıdır.
  4. Şeker tamamen eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Vanilya ve tuzu ekliyoruz. Son olarak ta unu ekleyip çırpıyoruz. Akışkan bir krema elde etmeliyiz.
  6. İçi sırlı toprak güveçleri tereyağıyla iyice yağlamalıyız (özellikle köşeler) (dışarda bekletilmiş tereyağı olursa sürülmesi daha kolay oluyor).
  7. Yağlanmış kapları buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra un serpip tereyağına yapışmasını sağlıyoruz(Buzdolabında bekletme sebebimiz unun daha az yapışmasını sağlamak).
  8. Kabın içinde fazla un kalmamalıdır.
  9. Hazırladığımız akışkan kremayı bu kapların içine döküyoruz. Üstten yaklaşık 1-1,5 cm boşluk kalmalı. Daha sonra önceden ısıtılmış 180derece turbo fırında 12-13 dakika pişiriyoruz. Pişirme süresi çok önemli fazla kalırsa kek gibi olur. Fırından çıkarttığımız suflemizi servis kabına hemen ters çıkartıp tercihen dondurma,muz ve çilekle sıcak servis edin. (çileğin mevsimi olmadığı için biz kullanamadık)
  10. Notlar
  11. *Bu ölçüden toprak güveçlerle 7 kase çıkıyor. Eğer hemen tüketmeyecekseniz ya da arttıysa... Üstünü kapatıp derin dondurucuya düz bir şekilde yerleştirip dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz.
  12. *Toprak kaplara kremayı döktükten sonra 1 gün buzdolabında beklemesi daha iyi olur. Ama vaktiniz yoksa hemen pişirebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Lokum Pilavı - Çikolatalı Sufle Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    633 kcal
  • Toplam kalori:

    5,064 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877