Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg çilek
  • 1 kg toz şeker (4 su bardağı)
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

  1. Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. Saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)
  3. Beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın.
  4. Olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. Tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.
  5. Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. Oluşan köpükleri kevgirle alın. reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - Çilek Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

115 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    243 kcal
  • Toplam kalori:

    4,380 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877