Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Çilek Reçeli Yapmanın Püf Noktaları Reçel Tarifleri

Malzemeler:

  • 1 tane limonun suyu
  • 2 kilo toz şeker
  • 2 kilo çilek

Hazırlanışı:

  1. Çilekleri iyice yıkayıp suyunu süzdürün. Sap kısımlarını temizleyin. Çileklerden büyük olanları 2-3 parçaya kesebilirsiniz. Eğer reçel yapacaksanız çileği mutlaka pazardan alın. Küçük ve kokulu olanları tercih edin.
  2. Ayıkladığınız çilekleri reçeli yapacağınız tencereye dökün. üzerine de şekeri döküp kapağını kapatın. Bu şekilde bir gece bekletin.
  3. Bir sonraki gün şekerin eridiğini ve çileğin suyunu verdiğini görürsünüz. Sakın su ilavesi yapmayın.
  4. Tencereyi orta ateşte ocağa alın. Arada sırada çilekleri çok fazla örselemeden karıştırın. Hatta karıştırmak yerine tencereyi tutacakla tutup arada bir sallarsanız daha iyi olur. Çilekler ezilmemiş olur. Reçelin başından mümkünse hiç ayrılmayın.
  5. Kaynara çıktığı zaman ocağın altını kısın. Şimdi reçelin bol miktarda köpürdüğünü görürsünüz. Bu köpüklerin tamamını almanız mümkün değildir.
  6. Fakat altını kıstıktan ilk beş dakika boyunca çok fazla köpürür. Bu köpükleri alırsanız iyi olur. Sonlara doğru fazla köpürmeyecektir.
  7. Ateşi kıstıktan sonraki kaynama süresi 15 dakika olduğunda reçelin kıvamının hafifçe koyulaştığını görürsünüz.
  8. Eğer karıştırdığınız kaşıktan reçel hemen akıyorsa 5 dakika daha kaynatırsanız iyi olur. Ortalama 20-25 dakika sonunda reçele 1 limonun suyunu sıkın ve karıştırın.
  9. 10 dakika sonra kıvamı tekrar kontrol edin. Reçeli karıştırdığınız kaşıktan su gibi akıp gitmiyorsa reçelin kıvamı olmuş demektir.
  10. Reçelin kıvamını anlamak için soğuk tabak testini de kullanabilirsiniz. Reçeli kaynatmaya başlamadan evvel porselen bir çay tabağını buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlayın.
  11. Kaynadıktan 20-25 dakika sonra reçelden 1 çay kaşığı kadar alıp tabağa dökün. Ortasından parmağınızla çizik atın.
  12. Reçel hemen birleşmiyorsa kıvamı olmuş demektir. Hemen birleşiyorsa 5 dakika daha kaynatmaya ihtiyaç vardır.
  13. Not: Reçelin kaynama süresi kesinlikle çileğin cinsine göre değişiyor. Şöyle ki, çilek eğer çok suluysa haliyle reçel de çok sulu oluyor ve fazla kaynatmak gerekiyor.
  14. Bu yüzden ben her ne kadar süre vermeye çalıştıysam da siz elinizdeki çileğin cinsine göre süreyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Benim çileklerim tam reçellikti:) Süre bu şekilde oldu.
  15. Kıvamı istediğiniz şekle geldiyse ocağın altını kapatın ve ağzı açık bir şekilde reçelin soğumasını bekleyin.
  16. Not: Reçel soğudukça kıvamının biraz daha koyulaşacağını unutmayın.
  17. Reçel ılındıktan sonra kavanozlara boşaltın. Ağzı açık bir şekilde tamamen soğumasını bekleyin, kapağını öyle kapatın. Serin ve ışık almayan bir ortamda bekletirseniz reçeliniz daha uzun ömürlü olur.
  18. Sevgilerimle

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaşamın Ta Kendisi - Çilek Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    487 kcal
  • Toplam kalori:

    8,765 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Yaşamın Ta Kendisi

Yaşamın Ta Kendisi

Merhabalar, kişisel blogumun adı olan Yaşamın Ta Kendisi tamamı kendi mutfağımdan çıkan bizzat kendimin denediği yemek tariflerinden oluşmaktadır.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0