Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilo şeker
  • 1 kilo çilek
  • Yarım limon suyu (küçük limon)

Hazırlanışı:

  1. Çileklerin sapları temizlenip,yıkanır.
  2. Çilekler büyükse ikiye bölün,küçük boy ise bölmeye gerek yok.
  3. Çilekler tencereye konup üzerine şekeri serpilir ve 1 gece bekletilir.
  4. Çilekler (bir gece önceden bekletilmiş veya bekletilmemiş) şeker eriyene kadar orta ateşte, eridikten sonra çok az kısılarak kaynatılır. Bu sırada üzerinde biriken köpükler sürekli alınır.
  5. Daha parlak olması için mutlaka köpüklerini almalısınız.
  6. Reçelin kıvamı koyulaşmaya başladığında limon suyu da eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
  7. Kıvamının olduğunu anlamak için dolaba küçük bir porselen tabak ya da kahve tabağı koyun ve soğutun.
  8. Reçelin suyundan bu soğumuş tabağa iki çay kaşığı damlatın ve tabağı yan tutun ve eğer reçel sıvı gibi akıp gidiyorsa henüz kıvam almamış ama yavaşça süzülüyorsa kıvam almış demektir.
  9. Reçel kaşıktan su gibi akıyorsa kıvamını bulmamıştır ve biraz daha kaynatmak gerekir.
  10. Reçel daha uzun süre kaynatılırsa kıvamı koyulaşır ama rengi kararır.
  11. Reçel kıvamını alınca sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatıp bir havlu üzerine ters çevirin ve 1 gece bu şekilde bekletin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Çilek Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    548 kcal
  • Toplam kalori:

    4,385 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877