Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • Sosu:
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 litre süt
  • 50 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Alt taban:
  • 250 gr. çilek
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

  1. Bisküvileri rondodan geçirin.
  2. Tereyağını eritin. Bisküvilerile karıştırın.
  3. 22 veya 24 cm lik kalıbın altına eşit olarak yayın. Elinizle bastırarak sıkıştırın.
  4. Tencereye sütü,şekeri ve irmiği koyup ocakta karıştıra karıştıra pişirin. Göz göz olunca ocaktan alıp
  5. vanilyayı ekleyip karıştırın.
  6. Bisküvilerin üzerine irmiği yayın. Soğumaya bırakın.
  7. Çilekleri rondodan geçirip sos tenceresinde yarım su bardağı şeker ve nişastayla pişirin.
  8. İrmiğin üzerine dökün.
  9. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyup 1 gece bekletin.
  10. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  11. AFİYET OLSUN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    555 kcal
  • Toplam kalori:

    3,329 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877