Çilekli Parfe Tarifi

Çilekli Parfe Tarifi

Çilekli Parfe Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1 Su bardağı doğranmış çilek
  • 1 Buçuk paket petibör bisküvi (ülker marka bisküvi kulanıyorum ve 1 paketi 175 gr)
  • 2 Yemek kaşığı pudra şekeri (hiç kullanmayabilirsiniz veya arttırabilirsiniz, damak tadınıza bağlı
  • 2 Su bardağı soğuk süt (400 gr)
  • 2 Paket kremşanti (1 kutudan 2 paket çıkıyor)
  • Dilerseniz yarım çay bardağı fındık veya ceviz
  • Üzeri için doğranmış çilek (miktarı size kalmış)
  • Parça çikolata

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle çilekleri yıkayın ve süzün ve irice küp küp doğrayın.
  2. Krem şantiyi soğuk sütle ve pudra şekeriyle birlikte koyulaşana kadar çırpın. (verdiğim süt ölçüsünden daha fazla kullanmayın)
  3. Çırptığınız krem şantinin içine bisküvileri irice parçalayın. (çok da iri olmasın)
  4. Ezdirmeden krem şantiyi ve bisküvileri karıştırın.
  5. Doğradığınız çilekleri ve damla çikolatayı da içine ilave edin ve tekrar biraz karıştırın.
  6. Karıştırma işlemi fazla uzun tutmamaya dikkat edin.
  7. Kullanacağınız keke kalıbı veya borcam kabın içine streç film sarin veya buzdolabı poşetlerinden yayın.
  8. Kabın içi tamamen poşetle kapatılmış ve kabın kenarlarından bir miktar poşet veya streç film sarkmış olmalı.
  9. Sonra içine parfeyi dökün ve yaydırın.
  10. Kenarlarından sarkan poşeti parfenin üzerine kapatın. Parfenin üzeri de kapalı olsun, açıkta kalmasın.
  11. Parfeyi buzluğa koyun ve mümkünse bir gece önceden hazırlayın ve buzlukta bekletin ama çok beklemek istemiyorsanız donana kadar en az 4 saat bekletin.
  12. Bir gece önceden hazırlayıp dondurucuda beklettiyseniz eğer servis etmeden yarım saat önce buzdolabının normal ,dondurucu olmayan kısmında yarım saat bekletin veya dışarda 15-20 dakika biraz bekletebilirsiniz.
  13. Donma ayarını damak tadınıza göre ayarlayın, çok fazla donsun istemiyorsanız buzlukta şekil alıp dilimlenecek kıvama gelene kadarda bekletebilirsiniz. Önemli olan dilimlenecek kıvama gelene kadar bekleyip donması.
  14. Dilimledikten sonra üzerine yine doğradığınız çilek veya damla çikolata, fıstık, fındık, tercihe göre ne isterseniz onunla servis edebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Çilekli Parfe Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    741 kcal
  • Toplam kalori:

    2,965 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877