Çilekli Pekmezli Krep Pasta Tarifi

Çilekli Pekmezli Krep Pasta Tarifi

Kolay, hemde albenili bir pasta yapmak istermisiniz. Işte tarifi burada. Hiç fırın kullanmadan, tam çilek mevsiminde, acil durumlarda kurtarıcı bir pasta. Ev pastası tadında, ama şık pasta vitrinlerinden çıkmış gibi.

Malzemeler:

  • Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yk sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1,5 su bardağı Kalecik un
  • Dolgu ve Süs malzemeleri
  • 1 paket Kremşanti
  • 80 gr bitter çikolata
  • 0,5 paket krema
  • 20 adet çilek

Hazırlanışı:

  1. Kremşantiyi süt ile beraber çırpar buzdolabına kaldırırız.
  2. Krep hamuru için malzemelerin tamamını el çırpıcısı ile pürüzsüz bir şekilde çırparız.
  3. Teflon tavaya hamurdan bir kepçe koyup arkalı önlü pişiririz.
  4. 6-7 adet krep pişiririz. Soğumasını bekleriz. (Ancak beklemeyi kapalı bir kap içerisinde yaparsak kurumalarına engel oluruz.)
  5. Çileklerin 4/3 doğrarız. Bir kısmını üstünün süslemesine ayırırız.
  6. Kremayı ve çikolatayı bir kapta fazla kaynatmadan eritiriz.
  7. Bir sıra krep, kremşanti ve doğranmış çilek şeklinde 6 kat halinde yerleştiririz.
  8. En üste çikolata sosumuz döker, çileklerle süsleyerek biraz beklettikten sonra servis ederiz.
  9. Not: Pastamızın kenarlarının düzgün olması için krep kenarlarını bir tabak yardımıyla kesebiliriz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Çilekli Pekmezli Krep Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    341 kcal
  • Toplam kalori:

    2,048 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0