Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Çilekler yavaş yavaş pazarlarımızda , marketlerimizde boy göstermeye başladığında bu güzel çilekli rulo pastayı yapmak kaçınılmaz oldu. Nefis mi nefis tazecik bir pasta oldu. Rulo pastaları seviyorum. İstediğiniz kadar renklendirebilir, farklı malzeme kullanabilirsiniz. Bu defa çilek kullandım. Kremasına damla sakızı konsantresi ve kendi hazırladığım vanilyalı şeker koyarak nefis bir aroma elde ettim.

Malzemeler:

  • İşe başlamadan önce krem şantinizi hazırlayın.
  • Krem Şantinin Hazırlanması
  • 1.5 Paket krem şanti
  • 1 Su bardağı soğuk süt
  • Üzerine Sürmek İçin;
  • 4 Yumurta
  • 2 Yemek kaşığı vanilyalı şeker
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1.5 Su bardağı un
  • 2 Yemek kaşığı Vanilyalı şeker
  • 2 Yemek kaşığı bitkisel margarin veya tereyağı
  • Krema İçin;
  • ½ Kg Çilek
  • 1 Su bardağı süt ve 1.5 paket kremşantiyi mikserle çırpın ve buzdolabına koyun soğuması için.
  • 3 Dolu yemek kaşığı un
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Yemek kaşığı damla sakızı konsantresi
  • ½ Su bardağı şeker
  • 1 Yemek kaşığı Luna veya tereyağı
  • Altı kapatıldıktan sonra ilave edilecek

Hazırlanışı:

  1. Pasta Kek Hamurunun Hazırlanması
  2. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye dek mikserle karıştırılır.
  3. Ayrı bir kapta un elenir.
  4. Kabartma tozu ve vanilyalı şeker una eklenir.
  5. Eğer unu elemeden kullanmak zorunda kalırsanız yine derin bir kaba koyarak kaşıkla ters yönlere karıştırarak havalandırın. Yine aynı sonucu elde edersiniz.
  6. Yavaş yavaş yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave edin.
  7. 2 Yemek kaşığı bitkisel margarin biraz eritilerek karışıma eklenir.
  8. Tepsiye fırın kağıdı serilir.
  9. Üzeri fırça ile yağlanır hamurunuzun yapışmaması için.
  10. Üzerine kek hamuru yayılır.
  11. 160-170 derece arasında ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirilir.
  12. Pişme derecesini ve süresini lütfen kendi fırınınıza göre ayarlayın.
  13. Ancak şunu söyleyebilirim. Mutfaktan ayrılmayın çok çabuk pişiyor.
  14. Üzeri çok kızarmadan fırından çıkarın.
  15. Fırın kağıdı ile birlikte yavaş yavaş rulo yapın.
  16. Islatıp iyice sıktığınız bir bezi ruloya sarın 2-3 dakika beklesin.
  17. Sonra ıslak bezi çıkartın. Pasta kekinizin üzerini örtün.
  18. Kremanın Hazırlanması
  19. Unu , şekeri ve sütü tencereye koyun.
  20. Çırpma teli ile daha rahat karıştırabilirsiniz.
  21. Kaynamaya başladığı zaman damla sakızı konsantresi dolu bir kaşık koyun, karıştırarak eritin.
  22. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın 3-4 dakika kaynasın.
  23. Dibine tutmaması için arada karıştırın.
  24. Altını kapattıktan sonra içine, 2 yemek kaşığı vanilyalı şeker ve dolu bir kaşık bitkisel margarin veya tereyağı ilave edin.
  25. Mikserle iyice karıştırın ve soğumaya bırakın, soğurken de arada karıştırın.
  26. Rulo Pastanın Hazırlanması
  27. Pasta kekinizin kağıdını yavaşça çıkartın.
  28. Rulonuzu yumuşakça açın.
  29. İçine hazırladığınız kremayı her yerine gelecek şekilde eşit olarak yayın.
  30. Temizleyip yıkadığınız, kağıt havlu ile kuruladığınız çilekleri küçük parçalara ayırın.
  31. Kremanın üzerine serpiştirin.
  32. Tekrar uçtan başlayarak rulo yapın ve servis tabağına kaldırın.
  33. Dolapta hazırlamış olduğunuz krem şantiyi her yanına eşit olarak sürün.
  34. İstediğiniz gibi süsleyin.
  35. Mümkünse dolapta birkaç saat bekletin servis yapmadan önce.
  36. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    417 kcal
  • Toplam kalori:

    3,334 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    2
  • Instagram
    0