Damla Sakızlı Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

Damla Sakızlı Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

İftar sonrası için hafif bir tatlı arayanlara.

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • Muhallebi için:
  • 4 çorba kaşığı un - tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu-yoksa bir paket damla sakızını ezin.
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 250 gram çilek
  • Çilek sosu için:
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su

Hazırlanışı:

  1. Muhallebi için süt, un ve şekeri tencereye alın.
  2. Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana ve koyulaşana kadar pişirin.
  3. Pişen muhallebiye tereyağı ve damla sakızını ekleyip iyice karıştırın.
  4. Eşit şekilde kaplara paylaştırıp bir kenara alın.
  5. Çilek sosu için çilekleri iyice yıkayıp, yeşil yapraklarını ayırın ve rondodan geçirin.
  6. Bir kasede nişasta ve suyu eriyene kadar karıştırın.
  7. Çilekleri, nişastalı suyu ve şekeri bir sos tenceresine alın,
  8. Orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşıp jöle kıvamını alıncaya kadar pişirin.
  9. Kaplara aldığınız soğumuş olan muhallebilerin üzerine çilekli sosu eşit şekilde dökün.
  10. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemekçinin Mekanı - Damla Sakızlı Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    365 kcal
  • Toplam kalori:

    1,460 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877