Damla Sakızlı Dondurma Tarifi

Damla Sakızlı Dondurma Tarifi

Damla Sakızlı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 2 tane iri damla sakızı
  • Yarım su bardağı Rama krema
  • Bir tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 500 ml süt
  • Bir tatlı kaşığı pirinç unu
  • Yarım su bardağı şeker

Hazırlanışı:

  1. Tüm malzemeyi derin bir tencerede çırpıcı yardımı ile karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  2. Daha sonra orta ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin. Damla sakızlarının erimesi için 2-3 dk daha kaynatın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  3. Pişirme işlemi bittikten sonra dondurmayı soğuması için dondurucuya kaldırın. Her saat başı en az 5-6 kere dondurmayı buzluktan çıkartıp karıştırın.
  4. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Damla Sakızlı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    191 kcal
  • Toplam kalori:

    764 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877