Damla Sakızlı Güllaç Tarifi

Damla Sakızlı Güllaç Tarifi

Ramazan-ı Şerif'in Gül'ü Güllaç

Malzemeler:

  • 1 Paket Güllaç
  • 1,5 Litre Süt
  • 1,5 Su bardağı Şeker
  • 3 Tane Damla Sakızı
  • Üzeri için
  • Fıstık
  • Kiraz

Hazırlanışı:

  1. 1,5Litre süt ile şekeri ateşe alıp arada karıştırarak kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra altını kapatıp ılımasını bekleyelim. (Sıcak olmamalı)
  3. Servis kabımıza bir kepçe süt bir tane yufka şeklinde üst üste koyalım. (Yufkanın parlak kısmı üste
  4. Bütün yufka ve süt bittikten sonra dinlenmeye bırakalım.
  5. Sütünü tamamen çekince üzerini fıstık ve kiraz ile süsleyelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Annemutfakperisi - Damla Sakızlı Güllaç Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    272 kcal
  • Toplam kalori:

    2,174 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Annemutfakperisi

Annemutfakperisi

Bir prens ve prensesin annesi. Paylaşmayı seven. Kapılarımı araladığım mutfağıma hoşgeldiniz.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0