Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi Tarifi

Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi Tarifi

Muhallebinin en güzel hali

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı kıyılmış Antep fıstığı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kg süt
  • 2 parça damla sakızı
  • 1/2 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)

Hazırlanışı:

  1. Süt, şeker ve damla sakızını ocakta karıştıra karıştıra pişirin
  2. Kaynamaya yakın suda erittiğiniz nişastayı karıştıra karıştıra süte ilave edi
  3. Daha sonra Antep fıstığını ilave edip muhallebi kıvamını geldiğinde ocaktan alın.
  4. Dikdörtgen borcamınızı suyla ıslatıp muhallebiyi içine yayın
  5. Ilıdığında buzdolabına koyun. 2-3 sonra narla Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.
  6. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    415 kcal
  • Toplam kalori:

    2,493 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877