Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Malzemeler:

  • Üzeri için: Antep fıstığı
  • 1/2 adet damlasakızlı falım sakız
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 3,5 su bardağı süt

Hazırlanışı:

  1. Sütü tencereye alıp ocağa koyalım. Üzerine şekeri, unu, nişastayı ilave edelim. Sürekli karıştırarak pişmeye bırakalım, kaynamaya başlayınca sakızı ve tereyağını ilave edelim.
  2. Pişen muhallebiyi çırpma teli ile çırpıp servis kaplarına alalım. Soğutup üzerini arzumuza göre süsleyip
  3. servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Keyifli Sofram - Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    381 kcal
  • Toplam kalori:

    1,525 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877