Dana Carpaccio Tarifi

Dana Carpaccio Tarifi

Dana Carpaccio Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gram karışık mevsim yeşillikleri
  • 1 gram taze çekilmiş tane karabiber
  • Karışık yeşil salata için:
  • 2 yemek kaşığı mayonez sos
  • Üzeri için:
  • 200 gram dana bonfile
  • 5 gram ince çekilmiş deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı üzüm sirkesi
  • 1 gram ince çekilmiş deniz tuzu

Hazırlanışı:

  1. Dananın en az yağlı ve yumuşak kısmı olan fillet (kemiksiz et) bölümünden yağsız bir parça seçelim.
  2. Çok keskin bir bıçak ile eti çok ince dilimleyelim.
  3. Üzerine çok az ince çekilmiş deniz tuzu serptikten sonra birkaç dakika dinlendirelim.
  4. Dana carpaccio dilimlerini özenle servis tabağına dizelim.
  5. Taze olarak hazırlanan ince yapılı mayonez sosu, ince uçlu bir sos aparatı yardımıyla et dilimleri üzerine sıkalım.
  6. Salata için; karışık mevsim yeşilliklerini bol suda yıkayıp kurutalım.
  7. Ayrı bir yerde karıştırdığımız sızma zeytinyağı, kırmızı üzüm sirkesi, taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzuyla harmanladıktan sonra carpaccio yanında bekletmeden servis edelim.
  8. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Dana Carpaccio Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    404 kcal
  • Toplam kalori:

    808 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877