Datça Badem Köftesi Tarifi

Datça Badem Köftesi Tarifi

Datça Badem Köftesi Tarifi

Malzemeler:

  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 2 domates
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 500 gr kuzu kıyma
  • 250 gr ufalanmış taze badem içi
  • Zeytinyağı
  • Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

  1. Ekmek içlerini suyla ıslatarak ufalayalım.
  2. Kıymayı küçük kesilmiş domates, rendelenmiş soğan, doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, salça, ezilmiş sarımsak, un, yumurta, ekmek içi, badem, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğuralım.
  3. Yuvarlak köfteler hazırlayalım.
  4. Köfteleri galeta ununa bulayarak zeytinyağında kızartalım.
  5. Sıcak servis yapalım.
  6. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Datça Badem Köftesi Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    593 kcal
  • Toplam kalori:

    3,560 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877