Dilimli Portakal Reçeli Tarifi

Dilimli Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli yapmanın tam zamanı

Malzemeler:

  • 1 adet limon
  • 4 adet portakal
  • 2 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Portakalları ve limonu iyice yıkayın. Sap ve alt kısmını az kesin.
  2. Geniş bir tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
  3. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün tekrar üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın.
  4. Bu işlemi 5-6 defa yapın. Bu işlem sarı suyunu ve acısını azaltma için önemli..
  5. Portakalları ve limonu ince halkalar halinde parçalamadan dilimleyin.
  6. Tencereye bu halkaları sıralayıp üzerine şekeri serpin.
  7. Tencereyi yüksek ateşteki ocağa koyun.
  8. Arada tencerenin saplarından sallayarak şekerin dilimlerle karışmasını sağlayın.
  9. Kaynamaya başlayıp şeker eriyene kadar 5 dakika yüksek ateşte kaynatın.
  10. Ocağı kısık ateşe getirip 10 dakika kaynatın.
  11. Hemen yemeyecekseniz sıcakken halkaları parçalamadan kavanoza sıralayın üzerine şurubunu dökün. Kapağını sıkıca kapatın. 1/2 kg. lık bir kavanoz reçel çıkıyor bu ölçülerle..
  12. Hemen tüketecekseniz servis tabağınıza alın soğumaya bırakın.
  13. Afiyetler olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Izmirdenlezzetler - Dilimli Portakal Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

50 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

100 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    468 kcal
  • Toplam kalori:

    1,870 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Izmirdenlezzetler

Izmirdenlezzetler

Blogumu yemek tariflerimi, gezdiğim yediğim her şeyi yazmak için açtım. Blogum da hayatım var..:))

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0