Diyarbakır Acı Sos Tarifi

Diyarbakır Acı Sos Tarifi

Acının serinlettiğini biliyor muydunuz? Dikkat ettiyseniz son zamanlarda acılı soslar koymaya başladım; çünkü sıcaklar başladı ve serinleme ihtiyacı var. Serinlemenin doğal yollarından biri de acı şeyler yemek. Neden mi? Çünkü acı vücudun soğuma mekanizmasını çalıştırıp terleyerek serinlemenizi sağlar. Diyarbakır acı sos ezmeden biraz daha farklı ama çok daha lezzetli.

Malzemeler:

  • 2 adet acı kırmızı biber
  • 2 adet yeşil acı süs biberi
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı:

  1. Soğanın kabuklarını soyarak dörde bölün.
  2. Biberleri de elinizle parçalayın.
  3. Diğer tüm malzemelerle birlikte hepsini rondoya atın.
  4. Sos kıvamına gelene kadar, 2-3 dakika rondodan geçirin.
  5. Çiğköfte, kısır ve ızgarada pişen tüm et yemeklerinin yanında yiyebileceğiniz mükemmel bir sos.
  6. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemek De Yemek - Diyarbakır Acı Sos Tarifi

Hazırlama süresi:

5 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

10 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    18 kcal
  • Toplam kalori:

    107 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877