Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi

Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Diyarbakır'ın en özel yemeklerinden biridir. Özellikle özel günlerde veya önemli misafirlerin geldiği zamanlarda mutlaka içli köfte yapılır. Yapması, daha doğrusu hamurunu ince bir şekilde açmak biraz zor olsa da bu zahmete fazlasıyla değen bir yemektir. Güneydoğu'nun diğer illerinde içli köfte pişirildikten sonra genellikle çırpılmış yumurta ile kızartılır, bu da içli köfteyi olduğundan çok daha ağır yapar ve fazla yiyemezsiniz. Ama Diyarbakır'da içli köfte yapanların büyük çoğunluğu yumurta ile kızartmaz, tadı çok daha hafif ve lezzetli olur. Denemeniz dileğiyle.

Malzemeler:

  • İç Malzeme: 2 baş kuru soğan
  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane kişniş (dövülmüş)
  • Bir çorba kasesi dövme
  • Bir çorba kasesi ince bulgur
  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kuru reyhan
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Hamur malzemelerini derin bir kaba alarak sıcak su ile ıslatın ve biraz yoğurun.
  2. Üstünü başka bir kapla kapatarak dinlenmeye alın.
  3. Kuru soğanları ince ince doğrayıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile şeffaflaşana kadar kavurun.
  4. Kıymayı soğanların üstüne atıp kıyma pişene dek karıştırın.
  5. Arzu ettiğiniz kadar tuz, pul biber, karabiber ve varsa kuru reyhan serpin.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra maydanozları da ilave ederek iyice karıştırın.
  7. İç malzeme soğuduktan sonra köfteleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  8. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp baş parmağınızı kullanarak çevire çevire çukur açın.
  9. Sonra diğer parmaklarınızı da kullanarak olabildiğince inceltin.
  10. İçini iç malzeme ile doldurup dikkatlice kapatın. Tüm malzemeleri bu şekilde hazırlayın.
  11. Bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurarak suyu kaynatın.
  12. Kaynayan suya çok fazla olmamak şartıyla köfteleri atın.
  13. Köfteler su yüzeyine çıktı mı pişmiş demektir.
  14. Önceden sofranız da hazırsa köfteler pişer pişmez yemek çok daha keyifli olacaktır.
  15. Yanında da bol bol ayran hazırlarsanız sizin için ziyafet olur.
  16. Afiyet olsun. Sağlıcakla.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemek De Yemek - Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    346 kcal
  • Toplam kalori:

    2,767 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877