Domates Salçası Tarifi

Domates Salçası Tarifi

Kışlık hazırlıklarıma domates salçası tarifimle devam ediyorum. Ben lezzet vermesi için, içine birazda kapya biber koydum.

Malzemeler:

  • 2 Silme yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5 Kg etli oval domates
  • 1 Kg kapya biber
  • 1 Su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Domates Salçası Nasıl Yapılır
  2. Kışlık Hazırlıklar
  3. Koyacağınız biberin oranı isteğinize göre değişebilir. Domateslerin ve biberlerin kabuklarını soymadan yaptım. Ama bu salçamı kullanırken aldığım sonuca göre kararımı vermek istiyorum bundan sonrası için.
  4. Tuz oranını isterseniz daha az , daha çok yapabilirisiniz size bağlı.
  5. 5Kg domates ve 1 Kg kapya biberden 2 tane 250 gr kavanoz ve küçük bir kase çıktı. Yaklaşık 600 gr kadar.
  6. Ben her hafta biraz domates sos veya salça yapmayı planlıyorum. Şimdiden size de kolay gelsin.
  7. Siz de denemek isterseniz Domates salçası tarifimi buyrun.
  8. Domatesleri tek tek yıkayın.
  9. Dörde beşe bölerek tencereye koyun.
  10. Biberlerin tohumlarını ve saplarını çıkartıp birkaç parçaya bölüp tencereye ilave edin.
  11. Suyu ilave edin ve kaynasın.
  12. İlk başta domateslerin suyu çıkana kadar dibi tutmaması için suyu ilave ettim.
  13. Domatesler kaynamaya başladıktan sonra , altını biraz kısın, pişsin, sonra süzgece boşaltın suyu süzülsün.
  14. Suyu süzülen domatesleri mutfak robotunda iyice parçalayın.
  15. Süzülen domates suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
  16. Tekrar kaynamaya koyun domateslerinizi.
  17. Bu aşamada etrafına çok sıçratır dikkatli olun, çok yakar.
  18. Ben çok kaynatmadım.
  19. Beş on dakika kaynadıktan sonra tepsiye boşattım.
  20. Üzerine bir tülbent serip fazla suyunu güneşte çektirdim.
  21. 3-4 Gün içinde istediğim kıvama geldi .
  22. Kavanozlara koyup kaldırdım.
  23. Sizin güneşte kurutma şansınız yoksa, ağır ateşte arada karıştırarak, istediğiniz kıvama gelene kadar başından ayrılmadan pişirmeniz gerekir.
  24. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Domates Salçası Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    153 kcal
  • Toplam kalori:

    1,221 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0