Domatesli Acı Biber Turşusu Yapımı

Domatesli Acı Biber Turşusu Yapımı

Domatesli Acı Biber Turşusu

Malzemeler:

  • 1 Su bardağı sirke
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 4 Kilo domates
  • 2 Kilo acı biber
  • 6 Yemek kaşığı dolusu turşuluk kaya tuzu
  • 15 Adet sarımsak

Hazırlanışı:

  1. Biberleri iyice yıkayıp,süzülmeye bırakalım.
  2. Bu sırada domateslerin kabuklarını soymadan, rondodan geçirelim. Tamamen püre olmasın domatesler biraz pütürlü kalsın.
  3. Domatesler bir kenarda beklerken biberleri bıçakla fotoğrafta gördüğünüz gibi, saplarını atın ve dilim dilim doğrayın.
  4. Bu sırada eldiven giymenizi tavsiye ederim, çünkü sonrasında elleriniz yanabilir.
  5. Çok geniş bir tencere veya leğene dökün.
  6. Rondodan geçirdiğiniz domatesleri de biberlerin üzerine ilave edin.
  7. Sarımsakları soyun ve rendeledikten sonra onları da içine karıştırın.
  8. 1 su bardağı zeytinyağını ve 1 su bardağı sirkeyi de içine dökün ve 6 dolu dolu yemek kaşığı dolusu tuzu da içine ilave edin..
  9. Son olarak da 2 yemek kaşığı şekeri de içine dökün ve iyice karıştırın.
  10. Bu karışımı üzeri açık olarak buzdolabına kaldırın ve 1 gece dolapta bekletin ve arada karıştırın ki asiti çıksın.
  11. Daha sonra bu domatesli karışımı dolaptan çıkartın ve temiz cam şişelere doldurun.
  12. Kavanozları tamamen doldurmayın,taşma ihtimaline karşı 3 parmak gibi bir boşluk bırakın.
  13. Sosu kavanoza doldurduktan sonra üzerine çok az miktarda yağ döküp üzerini yağla kaplayın.
  14. Yeni aldığınız hiç kullanılmamış ve kaynattığınız, kuruladığınız ve sıcak kapaklarla sıkıca, tüm gücünüzle kapaklarını kapatın. Karanlık ve serin bir yerde kullanacağınız güne kadar bekletin.
  15. Havaların sıcak olduğu bu sıcak yaz aylarında, kavanozları buzdolabında bekletin ve kış geldiğinde havalar serinlemeye başladığında, dolaptan çıkartıp kaloriferin çalışmadığı, soğuk bir odada, yiyene kadar bekletebilirsiniz.
  16. Yiyeceğiniz zaman kavanozu açınca tekrar buzdolabına kaldırın ki bozulmasın.Ayrıca açılmış kavanozları, çok uzun süre dolapta bekletmeyin.
  17. Kavanozu ilk açtığınızda tadı ve kokusu keskin gelebilir ama ertesi günü tam lezzetinde oluyor.
  18. Ayrıca eğer turşularınızı sıcakta bekletirseniz ya da iyice kapakları kapanmamışsa, hava almışsa üzerinde beyazlaşma olur ve bu durumda dolapta bekletin ve kısa sürede tüketin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Domatesli Acı Biber Turşusu Yapımı

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    235 kcal
  • Toplam kalori:

    2,347 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877