Domatesli Barbunya Balığı Tarifi

Domatesli Barbunya Balığı Tarifi

Biraz uğraştıran ama tadı harika bir balık yemeği

Malzemeler:

  • 1 tutam kıyılmış dereotu
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4 adet domates
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 adet orta irilikte barbunya
  • 2 çay kaşığı biberiye
  • 1 adet limon
  • 15 - 20 adet yeşil zeytin
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak kuru soğanın kabuklarını soyarak ince piyazlık doğrayalım.
  2. İlk olarak kuru soğanın kabuklarını soyarak ince piyazlık doğrayalım.
  3. Domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayalım.
  4. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini ve saplarını çıkartarak ince uzun şeritler şeklinde doğrayalım.
  5. Bir adet limonu yıkayarak ince dilimler halinde dilimleyelim.
  6. 8 adet barbunya balığının pullarını bir bıçak yardımıyla kazıyarak karnını yaralım.
  7. Balıkların tüm iç organlarını çıkararak iyice temizleyelim.
  8. Balıkları bol suda birkaç suyu yıkayarak süzdürelim.
  9. Ufak bir tencereye tereyağını alarak kısık ateşte eritelim.
  10. Eriyen yağın içine piyazlık doğradığımız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım.
  11. Ardından ince şeritler halinde doğranmış biberleri ekleyerek birkaç kez çevirerek kavurup küp şeklinde doğradığımız domatesleri, 2çay kaşığı karabiberi, tuz ve defneyaprağını ilave ederek 8-10 dakika kadar karıştırarak pişirelim.
  12. Pişen domatesli soğanlı harcımızı ocaktan alarak üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım.
  13. Balıkları cam bir fırın tepsisine yan yana dizerek üzerlerine biberiyeyi serpiştirip hazırladığımız domatesli sosu barbunyaların üzerine gezdirerek dökelim.
  14. Üzerine çekirdekleri çıkartılarak ikiye bölünmüş zeytinleri ve limon dilimlerini yerleştirerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında barbunyaları 25-30 dakika kadar pişirerek sıcak sıcak servis yapalım… AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Domatesli Barbunya Balığı Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    141 kcal
  • Toplam kalori:

    1,128 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0