Donut (Doughnut) Tarifi

Donut (Doughnut) Tarifi

Donut (Doughnut) Tarifi

Malzemeler:

  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 40 gr tereyağı
  • 250 gr un
  • 25 gr toz şeker
  • 75 gr süt
  • 1 adet orta boy yumurta
  • Üst kaplaması için:
  • 150 gr bitter kuvertür çikolata
  • Pasta şekeri

Hazırlanışı:

  1. Yumurta, süt, şeker ve mayayı yoğurma kabında karıştıralım.
  2. Unu da katıp hamur hafifçe toparlanana kadar yoğuralım.
  3. Eritip ılımaya bıraktığımız tereyağını da ekleyip 3-4 dakika daha yoğuralım.
  4. Hamuru 30 dk oda sıcaklığında mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamuru 1 santimden biraz daha ince açalım ve hamur keskisiyle daire şeklinde keselim. Ortasına daha ufak bir keski ile delikler açalım.
  6. Küçük bir tencerenin içine tencerenin dörtte birini dolduracak kadar sıvıyağ koyup kızdıralım.
  7. Donutları 3-4 adet olacak şekilde kızgın yağda kızartalım. Kızaran donutları havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.
  8. Erittiğimiz çikolataya hafifçe batıralım ve şeker ile süsleyerek servis yapalım.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Donut (Doughnut) Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    299 kcal
  • Toplam kalori:

    2,389 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877