Donut Tarifi

Donut Tarifi

evde yapabileceğiniz eğlenceli tarif

Malzemeler:

  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 8-9 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz, 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • Süslemek için dekor şekeri
  • 200 gr. sütlü çikolata
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 100 gr. beyaz çikolata

Hazırlanışı:

  1. Un yoğurma kabı içerisine alınarak ortası havuz şeklinde açılır.
  2. İçerisine ılık süt, şeker ve instant maya ilave edilip yoğurulur.
  3. Üzerine yumurta, tuz ve tereyağı da eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
  4. Yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamurumuz oklava ile bir cm. kalınlığında açılır.
  6. Kalıbınız var ise kalıplarla, yok ise benim gibi geniş ağızlı bir bardak yardımıyla kesilir.
  7. Göbek kısmı da daha küçük boyutta (şişe kapağı vb.) kalıpla kesilir.
  8. Kısık ateşte kızdırdığımız yağa kızarmak üzere bırakılır.
  9. Pişip, soğuduktan sonra ayrı ayrı kaplarda benmari usülü erittiğimiz çikolatalara
  10. donutun bir yüzü batırılarak, istediğiniz şekilde süsleyip, servise hazır hale getirebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Mutfaklar - Donut Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    850 kcal
  • Toplam kalori:

    8,503 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877