Donut Tarifi

Donut Tarifi

Donut Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • Pastacı Kreması için:
  • 1 fincan krema
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket bitter çikolata (180-200 gr)
  • Üstü için:
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir çimdik tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 4/3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 2 Paket vanilya
  • 1 Litre süt
  • 80 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

  1. Hamur için malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurun. 30 dk dinlendikten sonra 1/2 cm genişliğinde açıp su bardağı ile kesip hafif unlanmış tepsiye alın.
  2. Ortalarını da daha küçük bir şişe kapağı ile kesip çıkarın. 40 dereceli fırın içinde iyice kabarana kadar bekletin sizde kremasını ve üst çikolata sosunu hazırlayın.
  3. Diğer yandan krema için tüm malzemeleri tencereye alıp çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırın.
  4. Dilerseniz vanilya çubuğuyla da yapabilirsiniz.
  5. Tarifte herkesin rahatlıkla bulabileceği ve daha ucuz olan hazır vanilya şekerini verdim.
  6. Ama daha lezzetli ve aslına uygun olsun diyorsanız aktarlarda ve büyük marketlerde satılan vanilya çubuğu alıp yapabilirsiniz.
  7. Bunun için bir tane vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip öncelikle sütte kaynatmanız gerekiyor. Daha sonra çubukları çıkarın ve ılıdıktan sonra krema malzemelerine katıp pişirmeniz gerekli. Daha önce sütü kaynattığınız için bir parça sıvı kaybı yaşayacağından krema yaparken belki 1/2 çay bardağı kadar daha süt katmanız gerekebilir.
  8. En son kaynayan kremanın altını kısıp içine çikolata yada margarin katın ve iyice çırparak 5 dakika daha karıştırın.
  9. (margarin yerine tereyağı ya da sadece beyaz çikolatada hatta hiçbiri olmadan da yapabilirsiniz. Ben genelde beyaz çikolata katıyorum.)
  10. Kremayı soğuyana kadar ara ara karıştırın kaymak tutmasın.
  11. Sos için kremayı ve yağı karıştırıp iyice ısıtın ocağı kapatıp içine çikolatayı katıp eritin.
  12. Bir tencereye bolca sıvı yağı alın çok ısıtmadan kabaran donut hamurlarını söndürmeden yağa alın ve iki tarafını da pişirin.
  13. Yağın ısısı çok kaynar olmasın kısık ateşte kızartın hamurları. Daha sonra kağıt havlu üzerine alın.
  14. Soğuyunca içlerine kremayı sıkın ve sosa batırıp fırın telinde soğutun. Dilerseniz pasta süsleri ile sos soğumadan süsleyebilirsiniz.
  15. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Donut Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    593 kcal
  • Toplam kalori:

    4,741 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877