Dört Katlı Patates Salatası Tarifi

Dört Katlı Patates Salatası Tarifi

Lezzetli ve doyurucu şık bir salata

Malzemeler:

  • Tuz - Karabiber - limon
  • 1 adet orta boy kırmızı lahana
  • 2 adet havuç
  • 1 kg patates
  • 2 Adet orta boy pancar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • MALZEMELER
  • Maydanoz - Taze yeşil soğan

Hazırlanışı:

  1. İlk önce patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup sıcak olarak rendeleyin ve üçe ayırın. Pancarın kabuklarını soyup, rendenin ince tarafıyla rendeleyip,
  2. bir tavaya çok az sıvı yağ koyup soteleyin. Ocaktan alıp tuz ve çok az limon suyu ile tatlandırdıktan sonra kullanacağınız kek kalıbın altına yayın.
  3. Kırmızı lahanayı ve havucu ayrı ayrı rendeleyin. Maydanoz ve taze yeşil soğanları yıkayıp küçük küçük dilimleyin.
  4. Şimdi ayırdığımız patateslerin birine rendelenmiş havuç, ikincisine maydanoz ve taze soğanlar, üçüncü parçaya rendelenmiş kırmızı lahanayı karıştır ve
  5. ayrı ayrı limon, yağ, tuz ve baharatlarla tatlandırın. İstediğiniz sıralamayı yapıp salataları üst üste koyup hafif bastırarak üzerini streç bir filime
  6. kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirin.
  7. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Dört Katlı Patates Salatası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    344 kcal
  • Toplam kalori:

    1,375 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877