Düdüklü Tencere Tandır Tarifi

Düdüklü Tencere Tandır Tarifi

Düdüklü Tencere Tandır Tarifi

Malzemeler:

  • Tuz
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kg dana veya kuzu eti
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon

Hazırlanışı:

  1. Tandır için öncelikle 1kg etimizi alıyoruz. İkiye ya da üçe bölüp düdüklü tenceremize yerleştiriyoruz. İçine başka bir şey koymadan düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp
  2. kendi suyu ile pişmeye bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp küçük ocağa alıyoruz. İki buçuk saat süre ile bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.
  3. Ete hiç su koymadığımız halde pişme esnasında yavaş yavaş suyunu salıp tekrar kendi suyunu içine çekiyor, bu sayede tenceremize de yapışmıyor.
  4. İki buçuk saat sonunda altını kapatıp dinlendiriyoruz. Daha sonra düdüklü tenceremizin kapağını açarak etimizin suyunu çekip çekmediğini kontrol ediyoruz.Eğer içinde su kaldıysa tekrar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Etlerimizi tencerenin içinden bir tabağa alıp küçük parçalara ayırıyoruz. Uzun süre piştiği için helva gibi dediğimiz kıvamına gelen etler zaten kendiliğinden parçalanıyor.Tenceremizin için tereyağ koyup etlerimizi içine koyuyoruz.
  6. Etlerimizi de ekleyip tuzumuzu ve bütün baharatlarımızı üstüne koyuyoruz. Etlerimizi kurutmadan hafif hafif karıştırarak kavuruyoruz.
  7. Bütün baharatları ve tuzu en son eklediğimiz için çok farlı bir tat oluşuyor. Bu yüzden bütün et yemeklerinde bu yöntemi kullanmak ekstra lezzet katıyor.
  8. Yanına mis gibi tereyağlı bir pilav, buz gibi bir ayran.
  9. Afiyet şeker olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrulim İle Nefis Tatlar - Düdüklü Tencere Tandır Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    529 kcal
  • Toplam kalori:

    2,117 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Ebrulim İle Nefis Tatlar

Ebrulim İle Nefis Tatlar

Ben kimim ?İnsanın kendisini anlatması ne kadar zor bir şeymiş.Daha önce hiç düşünmemiştim.Önce doğumuma dönelim.Efendim vakti zamanın birinde . Şaka şaka :) 1973 İzmir doğumluyum.Bayanların yaşı söylenmez ama.İzmir den hiç ayrılmadım.Senelerce bank

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0