Ekşi Aşı Tarifi (Maraş)

Ekşi Aşı Tarifi (Maraş)

Ekşi Aşı (Maraş)

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • ½ çay bardağı bulgur
  • 1 ½ yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 küçük kase semiz otu (ıspanak veya pazı)
  • 1 ½ yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça veya 3 adet domates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 kaşık tereyağı
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1 çay bardağı sumak ekşisi (3 yemek kaşığı sumak tohumuna su eklenerek, 8 saat bekletilir.) veya koruk suyu, ekşi erik püresi de olabilir.

Hazırlanışı:

Bu tarifin nasıl hazırlandığını öğrenmek için Yazarın kendi web sitesini ziyaret edebilirsiniz

Sitil Yemek - Ekşi Aşı Tarifi (Maraş)

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    322 kcal
  • Toplam kalori:

    1,932 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877