Ekşili Arnavut Çorbası Tarifi

Ekşili Arnavut Çorbası Tarifi

Ekşili Arnavut Çorbasının en bariz özelliği, mis gibi un kavurma kokusunun mutfağı kaplamasıdır. Ben sıvı yağ kullandım ama tereyağı ile de unu kavurabilirsiniz. Et suyu ile hazırlarsanız çok lezzetli olur.

Malzemeler:

  • 3 Yemek kaşığı un
  • 6 Su bardağı et suyu
  • 3-4 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Çay kaşığı tuz (sos ve terbiyeden sonra ilave edilecek.)
  • Ekşili Sos İçin
  • ½ Limon suyu
  • 3-4 Diş sarımsak
  • Terbiye İçin
  • 4 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Yumurta
  • Üzerine Sos İçin
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

  1. Küçük boy bir tencereye sıvı yağı ve 3 yemek kaşığı unu koyun.
  2. Ocağınız kısık ateşte olsun.
  3. Tahta bir kaşıkla, yavaş yavaş sürekli karıştırın.
  4. Un kokusu çıkmaya, unun rengi hafif değişmeye başladığı zamana kadar kavurun.
  5. Et suyunu ilave edin.
  6. Çırpma teli ile sürekli karıştırın, topaklanma yapmaması için.
  7. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın.
  8. Sarımsakları dövün veya rendeleyin.
  9. Üzerine yarım limonun suyunu sıkıp çorbanın içine karıştırın.
  10. Derin bir kaseye yoğurdu koyun.
  11. Yumurtayı üzerine kırın.
  12. Çırpma teli ile iyice karıştırın.
  13. Kepçe ile çorbadan üzerine biraz dökün.
  14. Çırpma teli ile karıştırın.
  15. Birer kepçe koyun ve yoğurtlu terbiyeniz ılık olana kadar devam edin bu işleme.
  16. Terbiyenin hepsini birden, soğuk ilave edersiniz, çorbanız kesilebilir.
  17. Ama bu işlemi kasede yavaş yavaş yaparsanız, kıvamı çok güzel olur.
  18. Terbiye kasenizi, en son çorba tenceresine boşaltın.
  19. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
  20. Tereyağını eritin.
  21. Pul biber ve kırmızı toz biber ekleyin.
  22. Kokusu çıktığı zaman altını kapatın.
  23. Tencerenin üzerine gezdirin.
  24. Bu işlemi isterseniz tabaklara da yapabilirsiniz.
  25. Ekşili Arnavut Çorbanız hazır.
  26. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Ekşili Arnavut Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0