Elma Tatlısı Tarifi

Elma Tatlısı Tarifi

elmanın en tatlı hali

Malzemeler:

  • 3-4 adet çubuk tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 7-8 kaşık şeker
  • 3 adet iri elma
  • Ceviz , kaymak ya da kremşanti

Hazırlanışı:

  1. Elmaları soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin.
  2. Geniş yayvan bir tencerenin içerisine elmaları dizin, üzerine limon ve portakal kabuklarını serpin.
  3. Tarçınları tencereye koyun.
  4. Şekeri de eşit olarak serpip suyu ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  5. Kaynadıktan sonra 10-15 dk daha bekleyip altını kapatın, soğumaya bırakın.
  6. Damak zevkinize göre istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Mutfaklar - Elma Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    125 kcal
  • Toplam kalori:

    1,003 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877