Elmalı Çorba Tarifi

Elmalı Çorba Tarifi

Elmalı Çorba Tarifi

Malzemeler:

  • 4 orta boy ekşi elma
  • 60 gr kuru soğan
  • 100 gr havuç
  • 40 gr kereviz
  • 100 gr jülyen doğranmış kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2 dal taze kekik
  • 1 defne yaprağı
  • 1 kg jülyen doğranmış dolmalık dana eti
  • 150 gr kurutulmuş erik
  • 1 çay kaşığı tarçın , 1 çay kaşığı kimyon, 1 bağ taze nane,
  • 1 çay kaşığı tuz, 60 gr ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

  1. Eti ve soğanı çok az ayçiçek yağı ile soteleyelim. 1,5 lt su ekleyip 45 dk pişirelim. Defne yaprağı,
  2. doğranmış taze nane, karabiber ve tuzu ekleyelim. 1 saat pişirelim. Kereviz, soğan ve havuçları
  3. dilimleyelim. Sebzeleri kızgın yağda kızartalım. Çorbaya karıştıralım. Elmaları dilimleyelim.
  4. Eriklerle birlikte çorbaya atalım. 10 dk pişirelim. Tuz, karabiber, taze nane, tarçın ve
  5. kimyonu ekleyelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Elmalı Çorba Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

120 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    367 kcal
  • Toplam kalori:

    2,938 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877